Rólam

bemutatkozás

Törőcsik Regina vagyok életmód és táplálkozási tanácsadó, sejtmentő.

Célom, hogy minél több embernek segítsek kiegyensúlyozott, aktív életmódot folytatni, önsanyargatás nélkül.

Kiskoromban túlsúlyos voltam és mozgásszegény életmódot folytattam, testnevelésből is épphogy átmentem.

Középiskolás koromban kezdett el zavarni a súlyom és elkezdtem különféle tornavideókra edzeni.

Amikor már kellő bátorságot gyűjtöttem, elmentem edzőterembe, ahol egy egyetemi szaktársammal elkezdtünk járni hot iron edzésekre.

Később kipróbáltuk magunkat az utána következő crossfit órán is, ami azonnal szerelem lett és 6évig semmi más sport nem létezett a számomra.

Közel 6 éve megismerkedtem a párommal (egy crossfit edzésen), aki a futás mellett keresztedzésnek kezdte el ezt a sportot.

Eleinte nem engedtem a crossfitből, majd addig győzködött, amíg rávett, hogy menjek el vele futni. Ez idővel egyre gyakoribb lett és abbahagytam a crossfitet és a futás lett a fő mozgásformám. Jelenleg a kettőt kombinálom, de főként a crossfit az, amit hosszú távon fenntarthatóbb mozgásformának tartok.

Idővel rájöttem, hogy az edzés mellett a megfelelő táplálkozás is fontos, ezért elkezdtem olvasgatni a témában és közel 7 év alatt szinte minden diétát kipróbáltam.

Több, mint 10kilótól sikerült megszabadulnom, amit azóta is tudok tartani.

5 évvel ezelőtt pajzsmirigy alulműködést diagnosztizáltak nálam, amire gyógyszert is szedtem, viszont nem szerettem volna gyógyszerekkel élni, ezért elkezdtem más megoldásokat keresni.

Azóta abbahagytam a gyógyszert és tünetmentes vagyok.

Egyre jobban kezdett érdekelni a táplálkozástudomány, minden szabad időmbe ebben a témában olvasgattam cikkeket, könyveket, tanulmányokat.

Egyre inkább azt éreztem, hogy ez már jobban érdekel, mint a kémia, így a 2. vegyész diplomám megszerzése után 1 évvel elhatároztam, hogy én ezzel szeretnék foglalkozni.

Ezért elvégeztem egy táplálkozási és sporttáplálkozási tanácsadói tanfolyamot, valamint részt vettem egy hormonális táplálkozási tanácsadói továbbképzésen, egy metabolikus táplálkozási továbbképzésen, egy vegán táplálkozási tanácsadói képzésen, majd 3 laborleletek elemzésével foglalkozó tanfolyamon is.

Azóta is folyamatosan képzem magam, mind az emésztőrendszert érintő, mind pedig a gyulladásos eredetű problémák kezelésével és megelőzésével kapcsolatban, valamint a már elért pozitív tapasztalatok alapján tudok még tovább fejlődni.

Ezzel kapcsolatban bővebb információt, recepteket és életmód tanácsokat, élő bejelentkezéseket, valamint futós tippeket a TikTok és az Instagram oldalamon találsz, valamint várlak sok szeretettel az Egészséges Pajzsmirigy Reginával Facebook csoportomban is, ahol bármilyen felmerülő kérdésedet felteheted a témában.